Nyheter

Jan-Eriks duschvägg exploderade: Är en potentiell dödsrisk

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Jan-Erik Svensson stod och duschade när han plötsligt hörde en smäll.

När han öppnade ögonen såg han att duschväggen exploderat – och att mängder av glassplitter täckte både honom och badrumsgolvet.

– Jag vill varna andra för detta. Det är ju en potentiell dödsrisk.

Det var i onsdagskväll som Jan-Erik Svensson, 55, stod i duschen hemma i Enköping.

– Jag stod och blundade när jag plötsligt hörde en kraftig smäll. Det var som att någon hade kastat in en handgranat i duschen. Jag fattade ingenting, berättar Jan Erik och kände samtidigt hur det stack till i både huvudet och kroppen.

När Jan Erik öppnade ögonen såg han hur hela duschväggen hade kollapsat.

– Det låg tusentals bitar av krossat glas över hela badrummet. Det gick inte att röra sig en centimeter så jag fick ropa på min fru som fick hjälpa till att skrapa bort det från golvet.

Jan Erik berättar att trycket blivit så kraftigt att glas även flugit ut genom den halvöppna badrumsdörren och hela vägen till köket som ligger drygt sju meter från badrummet.

– Tänk om någon hade stått i närheten och fått det i kroppen eller i ögonen. Bitarna var sylvassa och flög överallt. Detta är ju en potentiell dödsrisk.

”Är jättefarligt”

Duschväggarna, som är inköpta från Bauhaus, monterade Jan Erik själv för drygt fyra år sedan. Men enligt honom rör det sig inte om installationen utan ett rent produktfel.

– Detta handlar inte om själva monteringen. Jag följde alla anvisningarna. Hade det varit fel hade det ju visat sig tidigare. Detta är ju härdat glas som ska tåla slag och stötar men att de ska explodera över hela badrummet är verkligen inte okej. Det är jättefarligt.

Jan Erik har själv varit i kontakt med både Bauhaus kundtjänst samt butiken han köpte duschväggarna i, men enligt honom möttes han av ointresse.

– Enligt dem verkar det som om man får räkna med att de kan explodera, men det är ju jättefarligt, säger Jan Erik som nu vill varna andra.

Bauhaus: Extremt ovanligt

Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus, säger att han känner till den aktuella händelsen och beklagar det inträffade.

– Vi har bett kunden att komma in med en bild på duschen så kommer vi se till att han får en ny dusch. Det är väldigt beklagligt om det händer men vi byter alltid ut dem direkt.

Vidare säger Johan Saxne att han känner till att duschar har gått sönder tidigare men att det är extremt ovanligt och att han aldrig hört om en dusch som gått sönder av sig självt.

– Oftast brukar det handla om att man stöter emot med något. På ett antal tusen sådana här dörrar så kan det hända saker, det gäller inte bara våra produkter. Därför är de tillverkade i säkerhetsglas som gör att glaset splittras i flera bitar för att undvika skador.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Läsarna: Våra duschväggar exploderade också