Advokaten: ”Jag har aldrig varit med om något liknande”

Mannen misstänks ha slagit sin treårige son – och står åtalad för misshandel av sitt ex.

Trots det har tingsrätten gett honom ensam vårdnad om pojken. Samtidigt riskerar mamman att förlora all rätt till umgänge med sonen.

– Jag har hanterat vårdnadsärenden i 15 år. Det här går utöver allt annat jag varit med om, säger advokat Anna Heurlin, som företräder kvinnan.

Vårdnadstvisten i Varberg beskrivs som en rättsskandal. Socialtjänsten ville att den misshandelsmisstänkta pappan skulle placeras på ett hem tillsammans med pojken för att han skulle få ”bevisa sin oskuld” – något som tingsrätten godtog. Sedan beskylls socialen för att ha ignorerat tecken på att treåringen utsatts för våld. I avvaktan på det slutgiltiga avgörandet har domstolen gett pappan ensam vårdnad.

”Fel från början till slut”

Pojkens mamma har företrätts av advokat Anna Heurlin. Hon beskriver ärendet som de märkligaste hon någonsin stött på.

– Jag har hanterat vårdnadsärenden i 15 år. Det här går utöver allt annat jag varit med om. Det har blivit fel från början till slut.

Enligt Anna Heurlin har tingsrätten fattat sina beslut utifrån felaktiga underlag från socialtjänsten.

– Under ärendets gång har det kommit fram uppgifter från flera olika håll om att barnet far illa hos pappan. Men det har aldrig blivit ordentligt utrett, vilket är mycket allvarligt, säger hon.

Nekar till anklagelserna

Pappan företräds av advokat Robert Mjösen. Han är förtegen om fallet, men meddelar att mannen förnekar brott.

”Min klient har inte för avsikt att driva processen i media. I övrigt har han inga kommentarer att lämna”, skriver Robert Mjösen i ett mejl till Aftonbladet.

I december väntas vårdnadsärendet avgöras i Varbergs tingsrätt.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN