Polisen: Dante dog genom drunkning

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Allt talar för att 12-årige Dante dog av drunkning.

Det uppger polisen i ett pressmeddelande under måndagen.

Det finns inget som tyder på att han utsatts för brott, men förundersökningen fortsätter tills det slutgiltiga rättsmedicinska utlåtandet är klart.

Ett preliminärt utlåtande har kommit gällande kroppen som hittades i Falkenberg i fredags, som man befarat är 12-årige Dante. Nu bekräftar polisen att det är pojkens kropp som hittats och att Dante mest troligt har dött på grund av drunkning.

– Allt talar för att dödsorsaken är drunkning, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Polisen skriver vidare att det inte finns några misstankar om att Dante bragts om livet genom brott. Förundersökningen med människorov som rubricering fortsätter dock i väntan på det slutgiltiga rättsmedicinska utlånandet.

Dante försvann i tisdags i samband med att han skulle gå ut med hunden.

Många ville hjälpa till att leta

Ett stort sökpådrag, det största i organisationen Missing Peoples historia, har letat efter 12-åringen med Downs syndrom sedan han försvann. I fredags avbröts letandet efter att en kropp hittats vid kraftstationen i Ätran.

Falkenberg förenades i sorg, massvis med ljus sattes upp på torget för att hedra Dante. Lokalpolischefen Christer Bartholdsson, som var den som fick lämna beskedet till anhöriga berättade i fredags för Aftonbladet om hur han påverkats.

– Jag är ju människa och pappa och jobbar som polis. Man är inte polis på det sättet att bara för att man tar på sig uniformen är det något heltäckande lager av kevlar som inte släpper igenom någonting. Det här är barn som farit illa och det är svårt att förmedla.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Publicerad:

LÄS VIDARE