Flygkapten: Jag är ingen terrorist

NYHETER

Vägrade ta av sig skorna vid kontrollen – flyget blev försenat

Flygkaptenen vägrade att ta av sig skorna vid säkerhetskontrollen. Det ledde till att flyget blev försenat, medan kaptenen skrek att han inte var någon terrorist.

Flyget från Brønnøysund i centrala Norge till Trondheim skulle ha lyft för länge sedan. Men passagerna fick snällt vänta, medan flygkaptenen hamnade i dispyt med säkerhetspersonalen.

Flygkaptenen var irriterad på att ta av sig skorna flera gånger om dagen vid flygplatsernas säkerhetskontroller. Den här gången bestämde han sig för att inte göra det.

”Jag är ju ingen terrorist,” ska han ha skrikit, enligt aftenposten.no.

Bland passagerare rådde en irriterad stämning, då många riskerade att missa vidare transporter mot sina slutdestinationer.

Efter drygt en timme gick flygkaptenen med på att låta sig kontrolleras och planet kunde lyfta.

– Vi har våra säkerhetsregler och alla måste följa dem. Det gäller även personalen, säger Bjørn-Ivar Blix, flygplatschefen på Brønnøysund flygplats till afftenposten.no.

Om flygkaptenen kommer att anmälas för tjänstefel är dock oklart.

Det är inte första gången piloter och säkerhetspersonalen hamnar i dispyt på flygplatser i Norge. I mars i år blev ett flyg från Hammerfest flygplats många timmar försenat, då planets pilot vägrade att gå igenom säkerhetskontrollen.