Kropparna har hittats

NYHETER

Två män omkom efter flygkrasch i Tidaholm

1 av 3

TIDAHOLM. En 65-årig flyglärare och hans elev störtade under en flyglektion i går.

När planet hittades var det totalförstört av lågorna.

– Vi har hittat kvarlevor efter männen, säger Sture Gustafsson på Skövdepolisen.

Vid 10.30 i går förmiddag lyfte det ultralätta skolplanet från Tidaholms flygfält.

Ombord fanns en 65-årig flyglärare från Karlsborg och en elev från Göteborg. Båda är medlemmar i Tidaholms flygklubb.

– Vi vet att det är vårt plan som har kraschat och att två av våra medlemmar är inblandade, säger klubbens vice ordförande Lars-Erik Nilsson.

Ute och övade

Den 65-årige flygläraren är en mycket erfaren pilot med bakgrund inom flygvapnet. Han ska på senare år ha specialiserat sig på ultralätt flyg.

Tillsammans skulle de öva start och landning.

Först klockan 16.15 på eftermiddagen fick flygräddningen larm om att planet saknades.

– Då hade det gått fyra timmar sedan man hade börjat sakna dem. Det är väldigt sent. Standard är att man håller koll med 30 minuters mellanrum, säger flygräddningsledare Göran Hagberg.

Mitt i skogen

Strax före klockan 18 i går hittade flygräddningens helikopter det kraschade planet 400–500 meter in i skogen strax norr om Tidaholms flygfält. Planet brann fortfarande något.

Olycksplatsen är omringad av tät granskog, så tät att helikopterns ytbärgare inte kunde komma intill utan fick ta sig ner på ett gärde och sedan gå in i skogen.

Hittades i vraket

– Man ser knappt att det har varit ett flygplan. En vinge och en stålkonstruktion är allt som finns kvar, säger räddningsledare Ronny Palmqvist.

Polisen hundförare letade under kvällen efter överlevande – men utan resultat.

Senare bekräftade polisen att man hittat kroppsdelar vid vraket. Tekniker var sent i går kväll på väg till platsen från Göteborg för att säkerställa identiteterna på offren.

– Det verkar inte som att de har tagit sig ur planet. Man har hittat kvarlevorna inne i vraket, säger Sture Gustafsson, inre befäl på polisen i Skövde.