"Jag skrev 20 låtar fyllda med hat"

NYHETER

Christer Lindéns bror blev dödad av en smitare

1 av 3 | Foto: Dagen efter Hela dagen efter dödskörningen kom och gick det människor på olycksplatsen. Några lämnade blommor och tände ljus, andra stannade bara till.

Många firar in vårens ankomst med fest och glädje i slutet på april.

För Christer Lindén är valborgsmässoafton den dagen som hans bror dödades av en smitare på Skolgatan i Molkom.

– Läkeprocessen kommer att ta hela mitt liv, säger Christer.

De är på väg hem från Bruksparken. Thomas, 31, och hans 32-årige kompis cyklar längs en väg i Molkom. Kanske pratar de om kommande race i den motorsport som de båda tävlar i, kanske pratar de om kompisens sex månader gamla dotter.

Då smäller det.

En bil kör rakt på de båda männen som slungas av cyklarna. Thomas och hans kompis avlider på Skolgatan i det lilla samhället.

Bilens förare sticker från platsen.

Utan dig

Fyra månader efter dödsolyckan sitter Thomas bror Christer Lindén i musikstudion och försöker fortfarande förstå och ta in vad som hände den där kvällen. Genom sin musik tar han små små steg tillbaka till vardagen. Men det kommer att ta tid.

– Den här processen kommer att ta hela mitt liv och det speglar av sig mycket i min musik. De första 20 låtarna var fyllda med hat, säger han.

Den 21:a låten är annorlunda. Den handlar om saknaden efter brodern, om att försöka hantera sorgen.

– Jag sjöng i kyrkan när mormor gick bort, men jag skulle aldrig klara att sjunga för min lillebror. Men jag ville ha min röst hos honom ändå och då spelade jag in en låt istället, säger Christer.

Låten Utan dig kommer att finnas på det nya albumet Pilgrimsstig som släpps i slutet av september. Men redan nu ligger den på internet för dem som vill lyssna.

– Jag vill att människor ska ladda ner den gratis. Den är till för folk i Molkom och för andra som söker tröst, säger han.

Väntar på rättegång

Nu väntar Christer på rättegången för den 23-årige man som med sin bil kraschade rakt in i Thomas och hans kompis. 23-åringen greps en kort tid efter dödsolyckan och han anhölls misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Hans kompis som också satt i bilen uppger att de hade ”fipplat med stereon” innan det small.