Polis jagade drogad bilist fyra mil

NYHETER

LIDKÖPING. Den 22-årige drogade föraren vägrade stanna för den efterföljande polisbilen. I fyra mil på E20 norr om Vara gick jakten innan polisen kunde stoppa honom med en spikmatta över vägen.

– Inga olyckor skedde men en del tillbud blev det, bland annat var han över på fel sida vid ett vägbygge, berättar Jerry Nyberg, inre polisbefäl i Lidköping, för TT.

Det började i ett bostadsområde i Alingsås på lördagskvällen. Mannen buskörde på en parkeringsplats så däcken tjöt. En boende såg från sin balkong hur han först krockade med en bil och sedan krokade fast i en annan.

När 22-åringen kom loss och körde ut från parkeringsplatsen var han nära att köra över en gående kvinna och krockade nästan med ytterligare en bil.

– Sedan bär det i väg norrut på E20. En polisbil från Vårgårda får häng på honom. Först i Jung där våra bilar från Lidköping anslutit får vi stopp på honom med spikmattan. Han grips misstänkt för trafikfylleri, smitning och vårdslöshet i trafik. Han hade en del preparat i bilen. Men i stället för att slänga ut dem när han körde, stoppade han dem i sig. Han var rejält påverkad när han greps, säger Nyberg.

Bertil Åkesson/TT