13-åring sköt ihjäl incestpappa

NYHETER

Levde bland loppor och djurbajs

Foto: Utredaren Al Hanasik tar bilder i det rum där fadern sköts.

Den 30 juni sköts amerikanen Matthew Booth, 34, ihjäl av sin dotter efter flera års sexuellt untyttjande. När polisen skulle hämta kroppen möttes den av ett hem i miserabelt skick.

Foto: I detta hus levde dottern i skräck för sin far.

Avloppet var igenproppat, loppor kryllade överallt och möblerna var trasiga. Poliserna hade svårt att ta sig fram i huset i Buena Vista. På golvet låg spritflaskor, ölburkar, böcker och porrtidningar. I huset fanns även ett flertal katter, hundar och kaniner som hade uträttat sina behov lite var stans. Stanken av katturin var genomträngande.

– Jag har varit i missbrukarhem som har varit trevligare, säger utredaren Eddie Rose till AP.

Skjuten i huvudet

På en madrass låg döde Matthew Booth som blivit skjuten i huvudet av sin 13-åriga dotter. Enligt hennes advokat var motivet pappans sexuella utnyttjande under flera år.

Åklagarna tänkte först åtala dottern för mord som en vuxen. Men de tragiska hemförhållandena räknas som en förmildrande omständighet och innebär att hon kommer att åtalas som minderårig.

I måndags fördes flickan till en psykiatrisk klinik och väntas stanna där i 20 dagar.

”Ingen ursäkt”

Matthew Booth blev kremerad under en privat ceremoni. Hans bror Josh var en av deltagarna.

– Matthew var hans bror och han älskade honom men det finns ingen ursäkt för levnadsförhållandena. Vi kan inte försvara det här, säger Kim Booth, fru till Josh.

13-åriga dotterns mamma har inte vårdnaden om henne och kommer inte att involveras i rättegången.

Mia-Li Hallengren