Rånvåg i Stockholm

NYHETER

Tre rån på under en timme

Foto: Det tredje rånet på under en timme fem personer slog till mot en guldsmedsbutik i Fittja Centrum.

9.55, 10.32 och 10.50.

Rånlarmen överöste polisen på fredagsförmiddagen.

– Det är ovanligt men i nuläget tror vi inte att det finns något samband, säger Björn Engström vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till aftonbladet.se.

9.55 på fredagen kom det första larmet, två pistolbeväpnade personer försökte råna en skrotfirma på Magasinvägen i Solna.

Enligt polisen ska de två personerna begärt att få ett kassaskåp öppnat men kom inte över något byte. De två rånarna försvann sedan från platsen på en motorcykel eller EU-moped.

Brottet är rubricerat som ”försök till grovt rån” ingen person ska ha skadats fysiskt vid rånförsöket.

10.32 kom nästa larm. Två personer försökte råna en guldsmedsaffär i Högdalen. Med hjälp av en kofot slog de sönder montrar i butiken. Personalen lyckades övermanna en av rånarna som sedan greps av polis. Den andra personen försvann från platsen till fots utan något byte.

En butiksanställd ska ha fått ett slag över armen med ett järnspett och har plåstrats om av ambulanspersonal och fick föras till sjukhus ed lättare skador.


10.50 kom det ytterligare ett larm. Fem personer beväpnade med pistol och yxa rånade en guldsmedsaffär i Fittja Centrum. De fem rånarna fick med sig en ännu okänd mängd guldföremål och försvann sedan från platsen i en bil. Det är oklart om någon skadades fysiskt vid rånet.

Två personer greps senare misstänkta för inblandning i rånet.

Vid 13-tiden på fredagen var tre av de sammanlagt nio rånarna gripna av polisen.