Flera fall av grov misshandel

NYHETER

Ny våldsam helg i Karlstad

Karlstad drabbades i helgen av flera grova fall av misshandel.

Igen.

Likadant var det förra helgen – och nu tar polisen krafttag för att få stopp på problemet.

– Vi försöker synas mer. Samtidigt har vi ganska bra kännedom om vilka som bråkar, säger Christer Stöllman, förundersökningsledare vid polisen i Karlstad.

I fredags kväll tvingades en 32-årig man uppsöka sjukhuset sedan han blivit grovt misshandlad med en minigolfklubba av en för honom okänd man.

Senare på kvällen blir en 19-årig man nedslagen och misshandlad med sparkar sedan han kommit i gräl med en person i krogkö.

Samma natt blir en 28-årig man nedslagen på torget. Han uppger att han slagits ner bakifrån av en okänd man som slår ner honom bakifrån med en flaska. Mannen får ett stort jack i huvudet och blöder.

Attackerad med tårgas

Polisen hittar även en skadad 24-åring på Drottninggatan. Han uppger att tre gärningsmän attackerad honom med slag och sparkar och dessutom sprejat tårgas i ögonen på honom. Han körs till akuten för vård.

Natten till söndag blev en 21-årig man överfallen av två män i bostadsområdet Klara. Två gärningsmän, 17 respektive 20 år, anhölls. Den misshandlade mannen klagade över smärtor i ansiktet och var öm i kroppen.

Det är ett axplock ut helgens händeler där även fler fall inträffad på Karlstads krogar och det finns även fall där unga kvinnor attackerat varandra.

– Det finns gärningsmän som är gripna, hörda och släppta, säger Christer Stöllman.

Gripna gärningsmän

Förundersökningsledaren säger att han tycker polisen ligger ganska bra med när det gäller att gripa gärningsmän och att man har bra kännedom om vilka det är som bråkar.

Men att det nu gäller att få stopp på problemet.

För även förra helgen var det ungefär lika många fall i Karlstad.

– Det kan ju bli allvarliga skador när någon blir nedslagen och sparkad på, säger Stöllman.

Har ni någon förklaring till varför det sker så många misshandelsfall i Karlstad just nu?

– Det har blivit höst och lite mörkare ute, det kan vara en förklaring.