Nyheter

Vandrar – tvärs över nordamerika

Av: 

Eric Thorsson

NYHETER

Mattias från Göteborg är ute på en 500 mil lång promenad

Mattias Myrebring bytte kontorsjobbet i Göteborg mot landsvägen i Nordamerika.

Fyra månader in på sin vandring väcker han nu nyfikenhet hos ortsbefolkningen i gamla svenskbygder i Minnesota i USA.

– Jag kände att någonting fattades i mitt liv, säger han till webbtidningen Newsofthenorth.net.

Mattias Myrebring, 34, hade jobbat i fyra år på ett kontor i Göteborg, med logistik och tidsstudier, när han plötsligt fick nog. I en liten fiskeby på norska kusten fattade han så småningom sitt något ovanliga beslut. Han skulle gå tvärs över Nordamerika, från kust till kust.

Ett magiskt sätt att resa

– Jag är en amatör, jag har aldrig gjort någonting liknande tidigare, säger han till Isanti County News i Minnesota.

15 juni började Mattias vandra från Halifax i Nova Scotia i öst, i slutet av maj nästa år hoppas han vara framme i Vancouver på Kanadas västkust. Färden går genom USA och Kanada och just nu befinner han sig i de gamla svenskbygderna i Minnesota. Och det är nyfikenheten som driver honom.

– Jag är mycket intresserad av nordamerikansk historia och har alltid velat se trakterna längs St Lawrencefloden, det är är varför jag valde att vandra. Det är ett magiskt sätt att göra det på, säger Mattias till Isanti County News.

Varnades för USA

Förberedelserna i Norge bestod bland annat i att testa olika campingtekniker, långa träningsvandringar och utvecklande av ett björn-säker matförvaring. På vägen har han träffat mycket folk. Alla har varit snälla, trots att han varnades i Kanada för att gå över gränsen till USA. Bland annat har han blivit inbjuden att vakta en lägenhet i New York i tre veckor och i Isanti County News berättar han om ett ovanligt möte.

– Jag skulle slå läger och stötte på en indian som undrade om jag hade något vapen för att kunna försvara mig mot björnar eller så. Jag sa nej, och då gav han mig sin handgjorda fickkniv. Då gav jag honom ett par militärkängor i gengäld och båda två blev väldigt nöjda.

Planen är nu att vandra till Miles City i Montana, där Mattias Myrebring ska ha vintersemester. I vår börjar sedan sista etappen till Vancouver.

– Alla utmaningar gör att jag lär sig mycket om mig själv, säger han.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: