Gäng misshandlade 14-åring

NYHETER

En 14-årig pojke fick på fredagen föras till sjukhus sedan ett gäng på ett tiotal personer misshandlat honom med sparkar och slag i Tensta i nordvästra Stockholm.

– Han har inte fått några allvarliga fysiska skador, men psykiskt är det naturligtvis fruktansvärt att bli utsatt för någonting sådant här, säger Elisabeth Sörhuus, rektor vid Hjulstaskolan där både pojken och de som misshandlade honom är elever.

Klockan var 12.26 när vittnen ringde 112 och larmade om överfallet.

Pojken, fick efter skolavslutningen, ta emot slag och sparkar mot både huvud och kropp. Han fördes med ambulans till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Där genomgick han bland annat en så kallad skiktröntgen eftersom det fanns misstankar om att han kunde ha fått blödningar i hjärnan. Polisen hade inledningsvis uppgifter om att 14-åringen fått näsbenet krossat, men läkarundersökningen visar att så inte är fallet.

– Vi har talat med stackaren, men inte kunnat genomföra något förhör. Han är kraftigt uppsvullen i ansiktet, näsa och mun och är kvar på sjukhus för vidare röntgen och undersökning, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till TT.

Polisen har hört flera vittnen och har ”tecken som pekar åt vissa bestämda håll”. Men vid 17.30-tiden på fredagen hade ännu ingen person frihetsberövats för misshandeln.

Hjulstaskolan som har 350 elever i årskurs 7–9 har polisanmält händelsen. Men att stänga av de elever som är misstänkta för misshandeln är inte aktuellt, enligt rektorn.

– Vi har inte den möjligheten. Dessutom måste vi vänta och se vad polisutredningen kommer fram till, säger Elisabeth Sörhuus.

Robert Holender/TT