Nyheter

70 flydde brand i höghus i Borås

Av: 

Lena Olsson

NYHETER

Identisk med mordbranden i samma område 2000

Åttavåningshus Hela vindsvåningen övertändes trots att ett trettiotal brandmän från fyra stationer deltog i släckningsarbetet.
Åttavåningshus Hela vindsvåningen övertändes trots att ett trettiotal brandmän från fyra stationer deltog i släckningsarbetet.

GÖTEBORG. Branden spred sig snabbt på vinden och eldskenet syntes långa vägar.

Minst sjuttio människor tvingades lämna sina hem i åttavåningshuset i Borås.

Larmet kom 21.16. Då hade boende känt röklukt, och enligt uppgift hade brandvarnare satt i gång.

Räddningstjänsten skickade ut flera bilar, sammanlagt ett 30-tal brandmän från fyra stationer. När de kom fram hade de flesta redan tagit sig ut.

28 lägenheter

De fördes till ett äldreboende i närheten där de fick hjälp av en kommunal stödgrupp. Några ordnade själva tillfälligt boende hos släkt och goda vänner.

Huset är ett punkthus med 28 lägenheter, byggt i betong. Men vindsvåningen har en träkonstruktion med plåttak. Konstruktionen rasade ner i bitar vilket gjorde att man fick spärra av runt huset.

Räddningsledningen beslöt att låta vinden brinna under kontrollerade former och samtidigt minimera skador av vatten i resten av huset, förklarar räddningstjänstens inre befäl Per-Arne Näsström.

En nästan identisk vindsbrand inträffade i samma område 2000. Den branden var anlagd och en kvinna dömdes så småningom för mordbrand.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: