Peter Madsen går med på att omhäktas

NYHETER

Mordmisstänkte Peter Madsen går frivilligt med på att omhäktas i fyra veckor till, uppger advokaten Betina Hald Engmark för danska TV2.

Under januari väntas åtal mot Peter Madsen för mordet på journalisten Kim Wall.

Peter Madsen nekar till mord.

Foto: AFP

Den danske uppfinnaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha mördat Kim Wall. Den svenska journalisten hade följt med Peter Madsen i hans ubåt för att göra ett reportage i mitten av augusti.

I morgon, onsdag, löper häktningstiden ut men Peter Madsen går frivilligt med på att tiden förlängs med fyra veckor. Det uppger Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark för danska TV2.

Åtalstiden förlängs därmed med ytterligare fyra veckor till den 7 februari, uppger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen för TT.

Peter Madsen har erkänt att han styckat Kim Walls kropp och spritt ut kroppsdelarna i havet, något som han till en början förnekade. Polisen har hittat samtliga Kim Walls kroppsdelar i Kögebukten utanför Köpenhamn.

Vid en häktningsförhandling sade Peter Madsen att Kim Wall dog efter att ha fått en ubåtslucka i huvudet. Men den typen av skador har inte gått att se på den mördade kvinnans kranium.

Senare har Madsen ändrat sin förklaring till att Kim Wall skulle ha dött till kolmonoxidförgiftning.

Peter Madsen nekar alltjämt till mord.

ARTIKELN HANDLAR OM