Allan Kuhn såg ut som om han sprungit maraton

NYHETER

Hugo Perez, Ismo Luis, Ståle Andersen, Matthew Bingley, Slavisa Cula, John Doyle"listan på Öis inte allt för lyckade utländska värvningar kan göras lång. Ett par namn har dock fått var sin plats i mitt rödblå hjärta, de båda danska mysgubbarna Tomas Madsen (Bröndby) och nyss hemflyktande Allan Kuhn (Lyngby).

Mustaschprydde Madsen spred bollarna med högsta precision från sin mittposition mellan åren -92 och -94.

Att Öis under de här åren höll till på gärdsgårdens bakgator är en annan femma.

Madsen var även en go gubbe vid sidan om planen och gjorde stor nytta under sina år i Öis. Landsmannen Allan Kuhn som lämnade Öis inför årets säsong, är en av mina personliga favoriter. Allan, som efter två tredjedelar av en match såg ut som han sprungit ett maraton med packning på ryggen, hade sina belackare på östra stå.

I mitt tycke var den gemytlige dansken ovärderlig med sin fina höger, blick för spelet och kanske framförallt för sitt ständigt pådrivande och påhejande av sina lagkamrater, alltid med glimten i ögat.

En annan som säkerligen många skulle vilja återse i Öis är isländska stålverket och publikfavoriten Brynjar Gunnarsson. Brynjar var otroligt bra under sin alltför korta tid i laget.

Vad han fortfarande gör hos hårdsatsande Stoke (division 2), som ser ut att missa avancemang i år igen, är ett mysterium.

Kanske får vi se Brynjar igen?

Om inte, sägs unga löftet Atli Thorainsson vara ännu hårdare och tuffare än sin landsman, hur nu det är möjligt.

Magnus Nylander