Orkanen Florence närmar sig USA

avJenny Rydberg

Orkanen Florence är på väg mot den amerikanska östkusten.

Nu måste hundratusentals invånare vid kusten evakuera.

– Det är en riktigt orkan som är på väg. Vi vill inte riskera ett enda liv i South Carolina, säger Henry McMaster, guvernör i South Carolina, enligt CNN.

Orkanen Florence ökar i styrka i takt med att den närmar sig den amerikanska östkusten. Under måndagen uppgraderades Florence till en kategori 4-orkan.

– Det är troligt att Florence kommer att vara en stor och extremt farlig orkan, oavsett dess exakta intensitet, uppger Nationella orkancentret i USA, enligt CNN.

Nu har guvernörerna i Virginia, North Carolina och South Carolina utfärdat obligatoriska evakueringsorder för hundratusentals invånare.

Evakueringsordern vid kusten i South Carolina gäller från och med klockan 12 på dagen under tisdagen, amerikansk tid.

Foto: NASA

I Virginia kommer den obligatoriska evakueringen att påbörjas klockan åtta på tisdagsmorgonen, amerikansk tid. Det handlar om 245 000 invånare.

– Alla i Virginia måste förbereda sig. Det här är en allvarlig storm och den kommer att påverka hela delstaten Virgina, säger Ralph Northam, guvernör i Virginia.

Redan under måndagen evakuerades barriärön Hatteras i North Carolina. Från och med klockan sju på tisdagsmorgonen, amerikansk tid, kommer andra områden i North Carolina att evakueras.

Redan tidigare har det bildats långa köer vid bensinmackar längs kusten, efter att invånare uppmanats att tanka sina bilar inför eventuella evakueringar, skriver CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM

Virginia

USA

Väder