Misstänkt mord i Västerås – man anhållen

En kvinna misstänks ha blivit mördad i Västerås på julafton

Hon hittades i en lägenhet tillsammans med en man som misstänks ha försökt dölja spår av brott, enligt Aftonbladets källor.

– I de här oklara omständigheterna så finns uppgifter som tyder på att ett brott kan ha begåtts, säger Richard Florén vid polisen.

Polis och ambulans larmades till en lägenhet i Västerås klockan 23.44 på julafton.

På adressen hittades en livlös kvinna.

En kvinna hittades död i en lägenhet i Västerås på julafton.
En kvinna hittades död i en lägenhet i Västerås på julafton.

– När vi kommer dit är ambulans redan på plats och håller på med livräddande åtgärder, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Men hennes liv gick inte att rädda utan hon dödförklaras på plats.

Kvinnan var i 45-årsåldern och en mordutredning inleddes.

”Försökt dölja spår av brott”

En man i 40-årsåldern befann sig i lägenheten och greps vid 00.30-tiden misstänkt för mord. Senare under natten anhölls han av jouråklagare.

Polisen vill inte kommentera vilka omständigheter som gör att man inte kan utesluta brott. Men enligt uppgifter till Aftonbladet fanns det tecken i lägenheten som pekar mot att man försökt undanröja spår av brott.

– Jag kan inte kommentera det alls. Men det är oklara omständigheter runtomkring den här händelsen och kvinnans död. I de här oklara omständigheterna finns det uppgifter som tyder på att ett brott kan ha begåtts, säger Richard Florén, jourhavande förundersökningsledare vid Västeråspolisen.

Advokaten: ”Inga kommentarer”

Enligt polisen är mannen och kvinnan bekanta med varandra sedan tidigare.

Den mordmisstänkte mannen är känd av polis sedan tidigare, enligt uppgifter till Aftonbladet. Mannens advokat vill i nuläget inte uttala sig om hur hans klient ställer sig till misstankarna.

– Inga kommentarer för närvarande, säger advokat Brage Åman.

Polisen har under natten och tisdagsförmiddagen genomfört en dörrknackning i bostadshuset. Lägenheten har även spärrats av för en teknisk undersökning.

– Den tekniska undersökningen har pågått under natten men är långt ifrån klart, så den kommer att återupptas senare under dagen, säger Daniel Wikdahl.

Kvinnans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet
Publisert: