Filmar när katt kastas i luften – misstänks för djurplågeri

NYHETER

En man är misstänkt för djurplågeri efter att två klipp spridits i sociala medier där man bland annat ser en katt förgäves försöka få luft genom en kondom som trätts över dess huvud.

Foto: TT/Skärmdump Facebook

I ett klipp som sprids i sociala medier ser man en katt som har fått en kondom trätt över sitt huvud och som förgäves försöker ta sig loss och få luft. I ett annat klipp ser man en kille som kastar vad som ser ut att vara samma katt i luften, rätt över ett rum – katten snurrar några varv innan den landar på en säng.

Klippen, som även Hela Gotland skrivit om, kom till polisen på Gotlands kännedom på onsdagskvällen och de identifierade mannen och upprättade en anmälan.

– Han misstänkt för djurplågeri, säger Fredrik Norman, stationsbefäl i Visby.

Enligt uppgifter ska klippen vara inspelade för ett par månader sedan – men de vet inte vem som filmat. Vems katten är vet de inte än men den ska ha försvunnit därifrån för en tid sedan.

– Enligt uppgift ska det inte finnas några katter kvar hos honom.

”Filmerna är inte roliga att se”

Efter filmens spridning har flera anmält händelsen och flera hot har riktats mot den utpekade mannen.

– Han har hört av sig till oss för att han upplever att han blivit hotad av olika personer. Vi har fått hjälpa honom och åkt dit då han upplevt sig hotad.

Fredrik Norman tycker att det bra att klippet kom ut i sociala medier.

– Det är bra att det gjordes så att det kom till vår kännedom.

Än har inga förhör hörts med den misstänkte.

Djurskyddspolisen Andreas Ljungqvist säger till Hela Gotland att han själv fick information om filmen på onsdagskvällen.

– Filmerna är inte roliga att se. Det är ett djurplågeri.

Han har ännu inte fått ärendet – utan det ska först till förundersökningsledaren i Stockholm och därefter ska han kopplas in

Enligt honom är videosekvenserna bra för polisen i utredningssyfte.

– Om det finns film på när man gör någonting sådant här, då är det svårt att slingra sig ur, säger Andresas Ljungqvist till tidningen.

Djurplågeri – så säger lagen 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM