Trump ställer in mötet med Kim Jong-un

Reporter: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blir ingen toppträff i Singapore den 12 juni.

USA:s president Donald Trump ställer in det planerade mötet med Kim Jong-un.

”Du pratar om er kärnvapenkapacitet, men våra är så massiva och kraftfulla att jag ber till Gud att de aldrig behöver användas”, skriver Trump i ett brev till den nordkoreanske diktatorn.

Det planerade mötet mellan USA:s president och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un i Singapore den 12 juni blir inte av, rapporterar flera internationella medier.

Trump uppger att beslutet fattats efter vad som uppfattats som en fientlig attityd från Nordkoreas håll.

”Jag såg väldigt mycket fram emot att var där med dig. Tyvärr, baserat på den stora ilska och öppna fientlighet som visats i dina senaste uttalanden känner jag att det är olämpligt”, skriver Donald Trump i ett brev adresserat till Kim Jong-un.

Tar upp kärnvapen

Några av raderna i brevet är mer hotfulla än andra.

”Du pratar om er kärnvapenkapacitet, men våra är så massiva och kraftfulla att jag ber till Gud att de aldrig behöver användas”, skriver Trump.

Trump: Tveka inte att ringa

Den amerikanske presidenten uppger att de ”en dag” ändå kan träffas.

”Tveka inte att ringa mig eller skriva om du ändrar dig gällande det här viktiga mötet. Världen, och Nordkorea, has förlorat en stor möjlighet till fred och välgång. Den förlorade möjligheten är sannerligen ett sorgligt ögonblick i historien”, skriver Trump i sitt brev enligt AP.

Publicerad: