Malmö

Risk för brott stoppar paketleverans

Av: 

TT

NYHETER

Transportföretaget UPS kör inte längre ut paket i Rosengård i Malmö, av säkerhetsskäl. Postnord levererar inte paket till ett annat område i Malmö, Seved.

– Vi måste tänka på vår personal i första hand, säger Mathias Krümmel på Postnord.

En person I Malmö som beställt leverans hem till dörren fick meddelande från distributionsföretaget UPS att företaget inte längre levererar till privatadresser i stadsdelen Rosengård på grund av risken för att utsättas för rån eller andra brott, rapporterar Sydsvenskan.

En medarbetare på företagets kundtjänst säger till tidningen att hemkörningen i Rosengård stoppades för två månader sedan, när chaufförer blivit attackerade. Även i några områden i Stockholm har UPS stoppat utkörningen av paket.

– Stoppet kommer inte att vara för alltid, men vi väntar tills det känns säkert för våra chaufförer, säger medarbetaren till tidningen.

Tillfälliga stopp

Postnord levererar paket till Rosengård, men utkörningen i stadsdelen har stoppats tillfälligt vid några tillfällen, av omsorg om personalens säkerhet. Även några områden i Stockholm har de senaste åren haft tillfälliga leveransstopp, säger Mathias Krümmel, chef för produktion i Postnord.

– Jag vet också att det har varit något tillfälle där väktare har följt med våra bilar men då är det oftare kortare incidenter, som har löst sig, säger han.

Inga paket i Seved

I dag finns det bara ett enda område i landet där Postnord inte kör hem paket, och det är Seved i Malmö. Där får företag och boende hämta paket på utlämningsställen.

– Brevbärarna kan gå där utan att bli hotade, men kör vi dit med paketbilen blir de hotade. Det har väl med värdet att göra, vad som finns i paketen, gissar Mathias Krümmel.

Han konstaterar att säkerhetsproblem i vissa områden drabbar alla företag som kör ut gods.

– Det är ju jättebeklagligt. Vi vill ju köra ut och leverera överallt, men det är klart vi måste tänka på vår personal i första hand.

ANNONS

REA UPP TILL 70% hos Åhléns! Fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö