Hjärtsjuk hemskickad med värktabletter

NYHETER

Några timmar senare fick 45-åringen hjärtinfarkt

Den 45-åriga mannen sökte läkare för smärtor i bröstet och stickningar i armen. Läkaren skickade hem honom med värktabletter.

Några timmar senare återvände mannen till sjukhuset med hjärtinfarkt.

På kvällen den 5 juni sökte en man i Ängelholm läkarvård sedan han fått mycket ont i bröstet och stickningar i armen.

– Jag var orolig för att det skulle kunna vara hjärtat och det sade jag också. Men läkaren ville inte tro på det - jag var för ung för infarkt tyckte hon. Beskedet jag fick med mig hem var att det handlade om muskelinflammation och magkatarr, säger mannen till Helsingborgs Dagblad.

Mannen skickades därefter hem med värktabletter.

”Fått skador på hjärtat som kunde undvikits”

Några timmar senare fick han hjärtinfarkt.

— Hjärtläkaren i Lund sa att om jag hade tagits om hand på ett korrekt sätt direkt så hade de förmodligen kunnat förhindra infarkten genom att sätta in behandling med ballongsprängning direkt. Han rekommenderade mig att anmäla det som har hänt. Jag har fått skador på hjärtat som kanske kunde ha undvikits. Dessutom går jag nu sjukskriven hela sommaren och förlorar en hel del inkomst. Hade man kunnat behandla mig med ballongsprängning så hade jag varit sjukskriven några dagar bara, säger mannen till Helsingborgs Dagblad.

Ansvariga på Ängelholms sjukhus har gjort en anmälan enligt Lex Maria, men vill inte kommentera ärendet förään det utretts, skriver Helsingborgs Dagblad.

Anna Lindström