”Jag vill ha lite stökigt för att trivas”

NYHETER

Tv-stjärnan Patricia Arquette om livet i sin ultamoderna strandvilla

1 av 2 | Foto: Vill blanda Patricia Arquette gillar modern design, men vill inte att intrycket ska bli för kallt. I sitt hem i Los Angeles löser hon det genom att mixa det ultramoderna med det som är riktigt gammalt.

Hon har dejtat Christian Slater och Matthew McConaughey och varit gift med Nicolas Cage. Hennes syster heter Rosanna Arquette och svägerska är ”Vänner”-stjärnan Courtney Cox. Patricia Arquette, 38, har ett färgstarkt förflutet men lever numera familjeliv i sitt lyxiga Malibu-hem där hon arrangerar födelsedagskalas, syr barnens Halloweenkostymer och organiserar snitseljakter för släkt och vänner.

– Och varje morgon stiger jag upp klockan sex för att laga frukost till min son innan han går till skolan, säger Patricia Arquette till tyska tidningen Celebrity.

Vakar i tv-rummet

Sonen Enzo, 17, fick hon tillsammans med musikern Paul Rossi. I dag är Patricia Arquette förlovad med skådespelaren Thomas Jane, pappa till dottern Harlow, 3.

I familjens eleganta hem samsas reseminnen från Asien och Afrika, med strikt modern design och ett och annat galet inslag. Vad sägs till exempel om en jättelik kopia av den japanska tecknade figuren Gigantor, som vakar över fem stolar utan ben i tv-rummet?

Eller den del av vardagsrummet som praktiskt taget har klätts in i fårskinn?

Mjukat upp med konst

Att bo i en del av världen där solen skiner jämt har sina fördelar. Här finns knappast några problem med att få ljuset att leta sig in i huset. Däremot är det precis lika knepigt som alltid att skapa ett hem som känns både personligt och inbjudande.

– Och modern arkitektur kan i sig upplevas som väldigt kall, säger Patricia Arquette till trendmagasinet Instyle.

Därför har hon medvetet jobbat med att mjuka upp inredningen med färgstarka konstverk, antikviteter och skulpturer från österländska kulturer.

– Jag gillar att mixa det ultramoderna med det som är riktigt gammalt, säger Patricia Arquette.

Tidningar överallt

Några inslag från barndomen i ett hippiekollektiv finns kvar där bakom den framgångsrika Hollywoodfasaden.

– I mitt rum låg det alltid drivor av tidningar och broschyrer överallt, liksom utkast till dikter och teckningar från mina vänner, säger Patricia Arquette till tidningen Celebrity.

– Så egentligen behöver jag lite oordning omkring mig för att trivas.

Anna Kult

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning