Nyheter

Man stal båt med flickvän

NYHETER

Anmälde sig själv - kvinnan mår bra

Mannen som svensk och norsk polis letat efter sedan han försvann i en fritidsbåt utanför Strömstad på midsommarnatten ringde själv polisen.

Både han och kvinnan som var med i båten var välbehållna.

Polisens och Kustbevakningens stora sökinsats med båtar och helikopter kunde blåsas av vid lunchtid på söndagen. Då hade norsk polis hämnat mannen och kvinnan i Tönsbergstrakten, på västsidan av Oslofjorden.

– Mannen hade läst på text-tv att han var eftersökt och ringde själv polisen och berättade var han var, säger Tage Ödlund, inre befäl på polisen i Strömstad, till TT.

Omständigheterna runt händelsen klarnade på söndagen så mycket att polisen i Strömstad på kvällen uppgav att mannen som körde båten inte var misstänkt för människorov, det vill säga att ha fört bort kvinnan mot hennes vilja.

Däremot är han misstänkt för misshandel och olaga hot, och var även anhållen i sin frånvaro för detta. Han kommer dock inte att begäras utlämnad från Norge.

Båtdramat började med att kvinnan och hennes pojkvän, som äger båten, körde ut till havs tillsammans med mannens barndomskamrat. Alla tre är i 30-årsåldern och kommer från Oslo.

Kamraten blev plötsligt våldsam och slog och hotade pojkvännen. Pojkvännen såg sig tvingad att hoppa i vattnet för att undkomma och plockades upp av en förbipasserande båt.

Kvinnan och kamraten försvann i den snabbgående båten. Färden gick norrut. Mer än ett dygn senare ringde den efterspanade mannen från trakten av Tönsberg, ungefär halvvägs mellan Strömstad och Oslo.

Karin Olander/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter