Nyheter

Listade brännskadad på 10-i topp-lista över fula

NYHETER

Nu får Weekly World News betala miljonbelopp i skadestånd

Jason Schechterles bil exploderade och han fick svåra brännskador - men överlevde. Redaktören för Weekly World News listade polisen Schechterle på sin 10-i-topp över fula människor.

Jason Schechterle med sin hustru Suzie.

Jason Schechterle med sin hustru Suzie.

Foto: AP

American Media, som äger tidningen, stämdes på miljonbelopp. På måndagen nådde tidningen och Schechterle en uppgörelse. Ett belopp i miljonklassen ska betalas till en fond för brännskadade, uppger AP.

– Vi har sparkat den som var ansvarig för publiceringen och vi är mycket glada att kunna göra den här donationen, säger Stuart Zakim, chef för American Media.

Bilen exploderade

Jason Schechterle säger sig vara nöjd med uppgörelsen.

– Något dåligt har vänts till något väldigt bra, säger han.

2001 blev polisbilen Jason Scechterle körde påkörd av en taxi och exploderade. Han fick fjärde gradens brännskador och fick tillbringa lång tid på sjukhuset, uppger AP.

Bland annat fick läkarna skala bort huden från hela hans ansikte för att rädda hans liv. Resultatet blev bra - han överlevde.

Skriver om utomjordingar

Tidningen Weekly World News skriver mest artiklar om liv i universum, att Elvis lever och om medicinska under. På 80-talet påstod tidningen bland annat att ett barn med tre ben fötts på ett sjukhus i Norge.

Men WWN skriver också om saker med förankring i verkligheten. I sitt januarinummer listade de de tio fulaste människorna och en av dem var Jason. Tidningen publicerade bilder tagna när han återhämtade sig på sjukhuset, och även en bild på Jason och hans fru efter olyckan.

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter