Toppidrottsman häktad för Bredängsmordet

NYHETER

En före detta toppidrottsman har häktats för det brutala mordet på en forskare i Bredäng i södra Stockholm. Mannen har erövrat en VM-medalj och varit europamästare inom sin sport.

På fredagsförmiddagen häktades den 36-årige före detta idrottsmannen på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 31-årig man i Bredäng. 36-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han har bland annat dömts för misshandel.

Av säkerhetsskäl hölls förhandlingarna i häktet.

– Vi har både vittnesmål och teknisk bevisning som kan binda den här mannen till brottet, säger kammaråklagare Börje Tulldahl till aftonbladet.se.

Enligt tidigare uppgifter har polisen bland annat hittat fotavtryck i den döde mannens lägenhet.

DNA-prov kan binda mördaren

Mordet inträffade natten mot den 8 juli. Polisen tror att den 31-årige lägenhetsinnehavaren upptäckte inbrottstjuven och försökte hindra honom. Det kostade 31-åringen livet.

Vittnen såg en misstänkt man som lämnade mordplatsen på en cykel. Mannen cyklade omkull och slog upp ett sår i huvudet och DNA från en blodfläck på asfalten är ett av polisens hetaste spår.

Svar först nästa vecka

Den misstänkte 36-åringen har lämnat DNA-prov som har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys. Provsvaren väntas först i nästa vecka.

– Vi hoppas få resultatet av proverna någon gång nästa vecka, säger Börje Tulldahl.

36-åringen anhölls i sin frånvaro och greps natten mot tisdagen i ett fritidshus i Östergötland.

Den före detta idrottsmannen umgicks i samma kretsar som en 28-årig man som tidigare satt anhållen för mordet. 28-åringen släpptes sedan DNA-prov visat att han inte kunde bindas till brottet.

Ulrika Nordin