Man skjuten utomhus i centrala Gävle – sköts med flera skott

1 av 4
NYHETER

En man i 20-årsåldern sköts med flera skott i Gävle på lördagseftermiddagen.

Flera personer blev vittnen till händelsen och enligt Aftonbladets källor ska två personer ha försvunnit från platsen på en fyrhjuling.

En fyrhjuling beslagtogs senare av polisen.

Det var vid 15.41 på lördagen som flera vittnen larmade om att en person hade blivit skjuten i centrala Gävle. Skotten var riktade mot underkroppen, enligt polisen. Han var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

– Hans skador uppfattades inte vara livshotande när han fördes till sjukhus, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävleborg.

Ingen är gripen misstänkt för skjutningen. Men polisen söker efter två personer som försvunnit från platsen på en fyrhjuling, uppger källor för Aftonbladet.

Polisen bekräftar under lördagskvällen på sin hemsida att tips kommit in om ”körning med en fyrhjulig motorcykel” i området där skottlossningen inträffade.

En fyrhjuling som hittades i Gävlestadsdelen Sätra har även beslagtagits. Det är oklart om fordonet har något med skjutningen att göra.

Söker fler vittnen

Flera personer blev vittnen till skjutningen och enligt Mikael Hedström har en person setts springa från platsen. I nuläget vill polisen inte gå ut mer ett närmare signalement eftersom man hoppas att fler vittnen ska höra av sig.

Polisen har hittat tomhylsor vid platsen och gör en teknisk undersökning under kvällen.

Den skjutne mannen, som är i 20-årsåldern, är väl känd av polisen sedan tidigare. Polisen har ännu inte kunnat hålla något förhör med honom.

– Sjukvården får ta hand om honom och meddela oss när de tycker att det är lämpligt att höra vederbörande, säger Mikael Hedström.

Mannen opererades under lördagskvällen och det var då oklart när han skulle kunna förhöras.

Vet du något om skottlossningen? Kontakta polisen på 114 14.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott