Artistvännerna tog ett sista farväl av Kisa Magnusson

NYHETER

I dag begravdes Sveriges största bluessångerska

Kisa Magnusson har kallats Sveriges största bluessångerska och mycket därtill. I dag begravdes hon i Nacka kyrka i Finntorp.

Flera artistvänner hade på fredagen samlats vid Nacka kyrka för att ta farväl av Kisa Magnusson.

Bland annat hade Barbro Lill-Babs Svensson, Ewa Roos, Bertil Englund, Anna Book med mamma Marita och dotter, Eva Funk, känd från Björnes Magasin, och satirikern Hasse Dahlman kommit till begravningsgudstjänsten.

– Det är så orättvist, hon som var på väg tillbaka och var så jätteduktig, och så får hon inte vara med längre, sa Lill-Babs till Aftonbladets reporter.

Lill-Babs och Kisa Magnusson kände varandra bland annat som medlemmar i "Stallfåglarna". Ett femtontal medlemmar från "Stallfåglarna" samlades runt kistan för att ta ett gemensamt farväl av sin vän.

Kistan var dekorerad med vita tulpaner, vita rosor och vita nejlikor. På kistan låg också en mikrofon från restaurang Norra brunn.

Slog igenom i "Hair"

Anna-Karin Magnusson fick sitt smeknamn Kisa av teaterläraren Calle Flygare när hon gick på Calle Flygares teaterskola. Inte för att hon är född i Kisa – utan för att hon kisade så med ögonen varje gång hon skrattade.

Hon slog igenom 1968 som hippiebrud i musikalen "Hair". Efter det följde en lång rad Svensktoppshits, medverkan i Melodifestivalen, turné med Heta Linjen, folkparksturné med Björn Skifs och musikal med Tommy Körberg.

Vid tiden för sin död hade Kisa Magnusson just påbörjat sin comeback. Hon hann med framträdanden i Hudiksvall och Stockholm och fick fantastiska recensioner.

Kisa Magnusson gick hastigt bort den 5 januari i år, 53 år gammal.

Frida Johansson, Per-Iwar Sohlström