”När han går med på att heta Bånge det är då det blir bröllop”

Foto: Privat
Anton Larsson och Paulina Bånge tvistar om ett gemensamt efternamn.
NYHETER

I ett tappert försök att övertyga Paulina Bånge att byta efternamn till Larsson när de gifter sig försökte pojkvännen Anton framhäva fördelarna i en powerpoint-presentation.
Paulina delade presentationen på Twitter och inlägget har spridit sig som en löpeld.
– När han går med på att heta Bånge det är då det blir bröllop, säger hon.

1 av 5

Att heta Bånge i efternamn är inte särskilt vanligt. Faktum är att det bara är drygt tio personer som delar namnet med den stavningen. Paulina Bånge, 28, är en av dem som har det sällsynta namnet. Och hon planerar inte att byta.

Paulina och pojkvännen Anton Larsson har flera gånger diskuterat vilket namn de ska ta om de gifter sig och de kommer inte överens i frågan.

– Jag tycker att det är självklart att man inte kan byta från ett unikt efternamn till ’Larsson’. Och han tycker att det är självklart att man inte kan byta till Bånge.

Kan leda till mobbing

Diskussionen fick en oväntad vändning när Anton klart och tydligt redogjorde för sin ståndpunkt i frågan i en powerpoint-presentation.

– Han hävdar att det är en objektiv analys, men jag skulle säga att den är väldigt vinklad åt att det skulle vara negativt att heta Bånge, säger Paulina.

I presentationen argumenterar Anton för att namnet Larsson är det självklara valet. Han redogör bland annat för hur många som heter Larsson och vilka svenska kändisar som heter samma sak. Han hävdar också att namnet Bånge för tankarna till en erigerad penis vilket kan leda till mobbing. Paulina delade presentationen i ett inlägg på Twitter som nu har spridit sig som en löpeld.

Kul att heta Bånge

Paulina berättar att alla lägger namnet på minnet och säger hon har hört alla skämt som finns om namnet. Men det var det inte förrän i sjätte klass som hon fick reda på vad ordet kan förknippas med.

– Fram tills dess levde jag lyckligt ovetandes, sen har det mest varit kul, berättar hon.

Trots Antons insatser att få behålla Larsson lutar det trots allt åt det är Bånge som ska bli deras gemensamma efternamn.

– Jag har ju sagt det att när han går med på att heta Bånge det är då det blir bröllop. Vi måste bygga upp den här Bånge-klanen, det känns som att den är lite utdöende nu så vi måste rädda den, skrattar Paulina.

ARTIKELN HANDLAR OM

Twitter