Så maxar du din julklapp

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aftonbladets experter: Här är de topp 40 bästa apparna

1 av 3
Lina Lindkvist

Fick du också en surfplatta eller smartphone i julklapp?

Då är det dags att fylla den med appar.

Här ger Aftonbladets expert dig alla tips du behöver.

I går var det många som hittade hårda paket adresserade till sig under granen.

Men oavsett hur snyggt designad en surfplatta eller smartphone är – så tröttnar man snabbt om man inte hittar rätt appar.

Enligt Lina Lindkvist, redaktör för Appguiden på Aftonbladet, tar det inte allt för lång tid att hitta rätt. Och när man väl gjort det fäster man sig snabbt vid guldkornen.

– Jag tror att vi är rätt bra på att snabbt göra de bästa apparna vi snubblar över helt oumbärliga. Främst tänker jag på alla reseappar, som Tågtavlan och Res i Stockholm, de har varit guld värda nu i juletider, säger hon.

”Kolla in list-appar”

På Appguiden finns massor av listor och recensioner, men som nybliven surfplatteägare tycker Lina att man kan ta sig en titt i tv-kanalernas playarkiv.

– Främst är SVT:s app ett måste. Arkiven dignar av dokumentärer och serier och är det film du vill åt så finns ju Netflix, Filnet och Viaplay, säger Lina Lindkvist.

En annan app som redaktören tycker är värd att spana in är bokappen Bokon, även om hon själv fastnat för så kallade listappar.

– Jag älskar listor, och använder mig mycket av såväl Wunderlist som den vanliga Anteckningar. Avocado och Our groceries är också bra för att dela listor och information inom familjen, säger Lina Lindkvist.

■ ■ ■ Om du vill få ännu fler tips på bra appar kan du läsa chatten med Aftonbladets prylexpert Peter Pettersson som genomfördes på Aftonbladet.se på juldagen, under faktarutorna.

LÄS OCKSÅ

Här finns ännu fler appar – vi tipsar om 100-tals appar

Publicerad: