Kickoff för 3,5 miljoner i skattepengar

Av: Ida Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De svenska pensionerna sänktes – och pensionsmyndigheten smorde kråset för miljoner.

Och när Skatteverket höll konferens var det egentligen party som gällde.

Samma år, 2010, som de svenska pensionärerna fick sina pensioner sänkta med 700 kronor mindre bokade pensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm en kickoff utöver det vanliga.

”Mycket mer än fest”

I boken Pensionsbluffen som släpptes i vintras berättas det att medarbetarna bjöds på fördrink och trerätters middag. Efter maten underhölls de anställda av flera artister, bland annat Peter Jöback.

Och fotografer gick runt och tog mingelbilder på festdeltagarna. När festen var slut erbjöds en del långväga medarbetare på hotellövernattning.

Kalaset för medarbetarna gick loss på 3,5 miljoner kronor.

–Vi tycker att det var väl­digt väl använda pengar, vi har inte dåligt samvete för det här. Det var väldigt mycket mer än en fest, sade Katrin Westling Palm till Aftonbladet i vintras.

Konferensfest

I november 2011 bokade Skatteverket in 37 medarbetare till konferens på Ystad Saltsjöbad. Den enda arbetsrelaterade punkten på programmet var en tre timmar lång föreläsning.

Resterande timmar var fria till vila och rekreation.

Men för att förtydliga vad tiden skulle ägnas till hade cheferna skrivit ut i programmet: "PARTY!!!"

Under konferensen drack medarbetarna drack vin och öl för drygt 50 000 kronor.

Kostnaden för vistelsen på spahotellet landade på nära 119 000 kronor.

– Jag har kontaktat vår rättsliga expert och kommit fram till att vi inte bryter mot reglerna. Och kostnaden tycker jag är försvarbar, sade Magnus Djerf, chef för intern service och verksamhetsstöd, till Aftonbladet i november.

Publicerad: