Nyheter

16 våldtäkter på en vecka

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

I förra veckan anmäldes åtta våldtäkter i Göteborgsområdet och i helgen ytterligare åtta.

– Det är jättemånga anmälningar, säger Göran Arvidsson på Länskriminalpolisen i Västra Götaland.

Polisen understryker att de inte misstänker någon serievåldtäktsman eller en ensam galning.

– Nej, vi ser inget samband mellan de 16 anmälningarna. Modus tittar vi noga på i varje enskilt brott och det finns inget mönster som återkommer, säger Göran Arvidsson.

Svårutredda brott

Enligt polisen är brotten väldigt svårutredda och besvärliga att klara upp - det finns bara en misstänkt gärningsman i tre av den senaste veckans 16 fall.

– Oftast finns det inga vittnen. I flera fall kommer inte ens kvinnorna som gjort anmälan ihåg hur eller var brottet begåtts, säger Göran Arvidsson.

Några överfallsvåldtäkter

I något fall har brottsanmälan också gjorts långt efter att våldtäkten har inträffat, vilket omöjliggör för polisen att säkra DNA-spår.

– I många av de här sexton anmälningarna har de utsatta tjejerna varit väldigt berusade när våldtäkten skett. Om det beror på att gärningsmännen valt ut dem vet jag inte men det är en teori.

Ett antal av de 16 brotten har varit överfallsvåldtäkter utomhus. Några ska ha skett på fester i villor eller lägenheter.

Länskriminalpolisen i Västra Götaland är hoppfulla att de tre ärendena där man har misstänkta gärningsmän ska klaras upp.

– I de övriga fallen gör vi vad vi kan, säger Göran Arvidsson.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: