Belinda Olsson och Janne Josefsson i nytt tv-program inför valet

avPer Lidholm

1 av 2
Belinda Olsson.

”Som en blandning mellan "Agenda" och Filip och Fredrik”. Så beskriver Belinda Olsson sitt kommande SVT-program tillsammans Janne Josefsson.

Programserien kommer att sändas inför valet i höst.

– Det kommer nog att storma en hel del om det, säger Janne Josefsson.

Belinda Olsson berättade om sin och Janne Josefssons nya tv-satsning i Publicistklubben nyligen.

Programmet är tänkt som ett valprogram inför valet i höst, men programmets namn, den exakta formen och när programmet börjar sändas är i nuläget inte helt klart.

"Vi vill komma närmare folk"

– Det handlar om valet och kommer till stora delar att vara ett direktsänt program. Viljan är att göra ett samhällsprogram och vår grundinställning är kanske från ett annat håll. Vi vill komma närmare folk och deras frågeställningar, säger Janne Josefsson.

Under början av våren kommer Janne Josefsson att jobba med ett reportage för "Uppdrag Granskning" – men sedan är tanken att arbetet med valprogrammet ska dra igång.

– Det ska bli jättekul att jobba ihop. Vi har inte gjort det så mycket förut. Men jag vill inte lova eller säga för mycket.

I Publicistklubben kallade Belinda Olsson programmet för en blandning mellan "Agenda" och Filip och Fredrik, vad säger du om det?

– Haha, ja det kanske inte är så jävla dumt. Vi är ju samhällsreportrar, men gör det på ett annat sätt. Vi vill göra samhällsprogram för folk som generellt sett inte tittar på samhällsprogram. Det nog att storma en hel del om det.