Nyheter

Percy Nilsson fälls för attack mot Hemglass

Av: 

Pelle Tagesson

Josefin Westin

Sanne Olsson

NYHETER

Percy Nilsson hävdar nödvärn Åklagaren: ”Handlar om hämnd”

Percy Nilsson ilsknade till över Hemglass glada truddelutt och punktera ett av glassbilens däck med en borrmaskin.

Malmö tingsrätt dömer honom för skadegörelsen – och notan 100 000 kronor.

– Jag känner mig faktiskt som en förlorare, säger han.

Det var en måndagskväll i slutet av juli som sinnet rann över för entreprenören Percy Nilsson. Med borrmaskinen i näven gick han till attack och punkterade ena framdäcket på Hemglass bil.

Själv förnekade han detta bestämt på morgonen efter när Aftonbladet träffade honom.

– Jag hade visserligen borrmaskinen i handen men jag satte inte borren i däcket, hävdade han då. Påstår hon som körde bilen det så ljuger hon.

– Hon måste istället har kört på en rörbit eller något.

Trött på melodislingan

I senare polisförhör medgav dock Percy Nilsson att det var han som var lögnaren. Han erkände då att han satt sin borr i bildäcket.

Men då fanns också bilder och expertutlåtande som klart visade att däcket punkterats med en borr.

Han förklarade sitt handlande med att han var trött på Hemglass melodislinga och att han hade blivit lovad att de skulle sluta spela på ”hans” gata.

Vid rättegången för en vecka sedan hävdade Percy Nilsson att han handlat i nödvärn, att det inte funnits något annat sätt att få stopp på spelandet som hotade såväl friden som hans egen hälsa.

Åklagaren: ”Ren hämnd”

Kammaråklagare Sofia Eilertsson Olsson ansåg dock att den förklaringen var något som Percy Nilsson hittat på i efterhand.

– I själva verket handlar det om ren hämnd, menade hon och förklarade att det handlade om ett utstuderat och ganska fult brott som som i normala fall borde resultera i ett kort fängelsestraff.

– Men eftersom Percy Nilsson lever under ordnade former så bör det här i stället bli villkorlig dom och böter, ansåg hon i sin plädering.

Hemglass är nöjd

Att Percy Nilsson anser sig ha blivit provocerad och har utfört handlingen anser inte tingsrätten vara någon förmildrande omständighet.
Rätten anser inte heller att han handlat i nödvärn eller befunnit sig i nöd när han borrade hål i däcket.

Han döms till 100 dagsböter à 1 000 kronor, vilket blir 100 000 kronor.

– Domen blev som vi förväntat oss. Och det känns bra att domstolen slagit fast att det är ett brott att uppföra sig på det här sättet, säger Hemglass försäljningschef Anders Bengtsson i ett pressmeddelande.

Funderar på överklaga

Percy däremot är inte lika imponerad:

– Jag känner mig faktiskt som en förlorare. Jag trodde att skulle kunna få lite gehör för att de skapar de här lägena i samhället. Jag är inte den enda som är emot det här från svenska folket. Jag tycker inte att jag är den felande länken utan den som ägde bilen och fått störa mig i flera år, säger Percy Nilsson om domen.

Han är starkt kritisk till att han fick så många dagsböter som 100 stycken. Han överväger nu om han ska överklaga domen.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter