Mc och bil i krock på E4 – 28-årig man död

avHans Österman

Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SE

Motorcykeln körde in i bilen framför på E4.

Olyckan ledde till totalstopp i trafiken och mc-föraren skadades så svårt att han dog.

– Det är för tidigt att säga något om olycksorsaken, säger Nils-Erik Svensson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Larmet om olyckan kom klockan 20.55 på söndagen. Den inträffade i södergående körriktning på E4 i närheten av Åstorp i nordvästra Skåne.

Olyckan orsakade inledningsvis stora störningar i trafiken. Till en början var samtliga körfält avstängda i både norr- och södergående körfält med köbildning som följd.

Efter en knapp timme kunde dock trafiken släppas på.

– Från och med 21.45 öppnade båda körfälten i norrgående riktning och ett körfält i södergående, säger Calle Persson, presstalesman vid polisens ledningscentral.

Motorcykeln körde, enligt polisen, in i en framförvarande bil. Kollisionen blev så kraftig att delar av mc:n slungades över i motsatt körbana och orsakade skador på en bil.

Föraren av personbilen klarade sig utan skador, men mc-föraren– en 28-årig man hemmahörande i nordvästra Skåne – fördes med ambulans till sjukhus i Helsingborg.

Strax efter midnatt meddelade polisen att han avlidit. Anhöriga är underrättade.

– Vi har mätt bromsspår på platsen, men det är för tidigt att säga något om olycksorsaken. Det vi vet just nu är att motorcykeln har kört in i bilen framför, säger Nils-Erik Svensson på polisen i Helsingborg.

Några timmar tidigare under kvällen inträffade två andra olyckor på E4 i samma område.

ARTIKELN HANDLAR OM

Åstorp