Gick till skolan utan behå – ombads sätta plåster på brösten

1 av 2 | Foto: Lizzy Martinez / Facebook
Lizzy Martinez från Florida har nu bytt skola.
NYHETER

När tonåringen Lizzy Martinez kom till skolan i en långärmad tröja utan behå fick det minst sagt oväntade konsekvenser. Skolan ville att hon skulle dölja sina bröstvårtor genom att sätta plåster på dem.

– Jag skämdes så mycket över min kropp, säger hon till The Sun.

17-åriga Lizzy Martinez bor i amerikanska Florida och går som de flesta ungdomar i skolan. Men när hon i måndags valde att komma till sin skola, Braden River High School, i en långärmad tröja utan någon behå blev det inte populärt bland skolans personal.

Mitt under en lektion blev hon ombedd att följa med en lärare ut från klassrummet. Sedan fick hon höra att anledningen var att hon ”distraherade pojkarna”.

– Hon berättade för mig att mina bröst störde andra elever i min klass. Jag blev helt förfärad och frågade henne om hon skämtade, säger Lizzy till The Sun.

”Kränkt och skammad”

Tonåringen berättar för den amerikanska tidningen att läraren gav henne en extra tröja att sätta på sig under sin egen, så att brösten skulle döljas mer. Efter att eleven gjort som hon blev ombedd ska läraren ha tittat på henne och bett Lizzy att också sätta på plåster på bröstvårtorna för att verkligen dölja dem.

– Jag kände mig kränkt och som att hon ville skambelägga mig för min kropp, säger hon vidare till The Sun.

När hon gick in på toaletten för att sätta på sig plåstren så stannade hon kvar gråtandes där inne i tio minuter.

Efter händelsen har Lizzys föräldrar tittat på klädkoden och de menar nu att hon inte alls bröt mot några riktlinjer.

Sedan händelsen har Lizzy slutat på skolan. Rektorn har även gått ut med att man kommer att se över riktlinjerna och att de borde hanterat situationen på ett bättre sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM