Krokodil svalde mobil – ringer från magen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-21

Rimma, 20, tappade sin mobil rakt i gapet på en krokodil.

Ingen på djurparken trodde henne – förrän det började ringa från djurets mage.

Klicka på Gena för större format!

Rimma Golovko var på djurparken Dnipropetrovsk i Ukraina. I akvariet såg hon en krokodil i en inhängnad. Hon ville föreviga sig själv och djuret med sin mobilkamera.

"Skulle bli dramatisk bild"

Hon lutade sig ut över räcket till krokodilens hägn för att knäppa en bild - men slant och tappade telefonen. Till sin förskräckelse såg hon krokodilen Gena, 14, öppna sitt gap och sluka den som en munsbit.

– Det skulle bli en dramatisk bild, men det gick inte som jag hade tänkt, säger Rimma Golovko till AP.

Gena matvägrar

Hon gick till djurskötarna och berättade vad som hänt. Men de trodde henne inte.

– Men då började telefonen ringa och ljudet kom ifrån krokodilens mage, säger Alexandra, anställd på djurparken.

De flesta tycker nog att den här historien är lustig. Utom krokodilen Gena. Hon har matvägrat och uppträtt håglöst ända sedan hon svalde mobilen. Om hon inte vill äta nästa vecka ska djurparken skicka henne på röntgen.

Operation sista utväg

Och Rimma Golovko lär inte få se sin telefon igen. Veterinärer har försökt med allt – vitaminer, laxermedel, och levande föda – men telefonen vill inte komma ut.

En sista utväg blir att operera ut telefonen ur Genas mage. Det vill man helst undvika eftersom det skulle ta flera veckor för krokodilen att läka efter ett sådant ingrepp.

– Allt beror på var i magen telefonen finns. Vi har inte så mycket erfarenhet av att operera så här stora djur, säger chefsveterinären Aleksander Shushlenko.

ANNONS