Vargar attackerade barnfamilj

Mamman var ute på morgonpromenad – två vargar attackerade hunden

RIALA. Mamman var ute på morgonpromenad med sitt barn och sin hund i Bergshamra vid Norrtälje norr om Stockholm.

Då attackerades hunden av en varg och ytterligare en varg gjorde ett utfall mot barnvagnen.

– Min fru Ewa flydde från platsen, säger sambon Peter.

Attacken inträffade på söndagsmorgonen. Ewa var ute på en morgonpromenad med sin lilla dotter Ronja och familjens hund Tajson av rasen wachtel. Tajson var lös och sprang framför familjen.

– Plötsligt dök två vargar upp från skogen och omringade vår hund Tajson. Den ena grep tag honom i nacken och sprang in i skogen, berättar Peter för Aftonbladet.

Sprang från platsen

Den andra vargen blev kvar och började springa mot barnvagnen. Ewa handlade blixtsnabbt och sprang från platsen samtidigt som hon skrek.

– Vargen avbröt då attacken och sprang in till skogs igen, berättar Peter.

Ewa återvände chockad hem, men Tajson är försvunnen.

– Det här hände bara några hundra meter från vårt hus. Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt vår dotter, säger Peter.

Polisen och länsstyrelsen undersökte platsen för attacken på förmiddagen.

– Vi måste fastslå att det verkligen var vargar och inte lösspringande hundar, säger Hans-Erik Karlström, inre befäl på polisen i Norrtälje.

”Världens gladaste hund”

Ett vargrevir har tidigare upptäckts i området och vargarna som kommit att kallas Rialavargarna har tidigare attackerat hundar.

– Tajson var världens gladaste hund, han trodde säkert att det var några lekkamrater som dök upp från skogen, säger mannen.

Fyra rovdjursexperter från Länsstyrelsen är nu ute och letar i skogen efter hunden. Vid 14.30-tiden bekräftade länsstyrelsen att det var en varg som tog Tajson. Man sade sig också ha hittat spår efter hunden cirka 100 meter in i skogen.

– De har hittat en tass och benrester av Tajson i skogen, säger Peter.

Publisert: