Här varnar familjen förbipasserande – för sina egna barn

1 av 2
NYHETER

Rör du dig i trakterna kring Älvsjö i Stockholm har du chans att se en varningsskylt som fått flera att tappa hakan. På skylten varnar familjen Landé inte bara för sin hund utan också för curlade barn, en förvirrade gubbe och en halvgalen kärring.

Skylten har gjort dem kända i grannskapet.

– Folk frågar ibland om det är vi som bor vid den där skylten, säger Anna Landé.

De som åker förbi familjen Landés hus i Älvsjö får sig ett gott skratt. De har nämligen satt ut en varningsskylt som får flera att höja på ögonbrynen.

Bakgrunden till skylten är att familjens föräldrar, Anna och Lars, såg en liknande skylt som reklam hos ett skyltföretag. Paret blev förtjust och till Annas födelsedag gjorde Lars en egen skylt – helt anpassad för deras familj.

– Jag blev jätte, jätteglad. Jag älskar skyltar och tyckte att den var jätterolig, säger Anna.

Foto: Erika Bjurling

På skylten står: ”Varning! Lös hund, curlade ungdomar, förvirrad gubbe & kärringen är halvgalen hon också. Kör sakta så ser du allt!”

– Vi har hund som springer runt på tomten ofta. Och tre ungdomar, men de springer inte runt så mycket, säger Anna och skrattar.

Fler i grannskapet skulle få se skylten

För att försäkra sig om att fler skulle få ta del av skapelsen placerade de skylten utomhus. Något som nästan enbart väckt glädje i grannskapet.

– Utom en farbror som stannade när min man satte upp den och sa “Vad sätter du upp för varningsskylt nu? Jag hatar varningsskyltar”. Han var riktigt sur, säger Anna och skrattar.

Men i övrigt har familjen bara fått positiv respons.

– Det har bara varit till glädje och det var det som var meningen, säger Anna och fortsätter:

– Man ser att folk stannar till, läser och skrattar.

Så många hundar finns i Sverige 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Älvsjö