Förgiftades på planet

17 personer ligger på sjukhus i Turkiet. Alla insjuknade efter att ha rest med samma flyg från Midlanda i går.

Klockan 21.10 i går kväll lyfte planet från Midlanda utanför Sundsvall mot Antalya i Turkiet. På flyget serverades bland annat kall kyckling. Men menyn har nu dragits in och mat har skickats på labbtester.

Redan på transferbussen började nämligen resenärer må dåligt. En anhörig till en av resenärerna berättar folk började kräkas i bussen. Men till slut stannade chauffören och kallade på ambulans.

17 personer, av totalt 188 resenärer, ligger nu på sjukhus på grund av magsjuka.

Insjuknade på bussen

Ytterligare 2 personer uppges ha insjuknat men har inte behövt söka sjukhusvård, enligt researrangören Ving. Det ska röra sig om matförgiftning och ingen person bedöms i nuläget som allvarligt skadad.

– Vi har vår personal på sjukhuset för att se till våra gäster, säger informationschef Magdalena Öhrn.

Strax efter klockan 15 på eftermiddagen i dag kom besked om att 13 resenärerna som lagts in på sjukhus blivit utskrivna och på väg till sina hotell.

Maten misstänkt smittkälla

– Den troliga smittkällan är flygmaten, säger Öhrn.

Flygbolaget Sun Express som Ving anlitar undersöker nu om det var något fel på maten som serverades. Besked ska enligt Magdalena Öhrn kunna komma redan i eftermiddag.

– Det vi har hört är att resenärerna är på bättringsvägen. Men det är väldigt beklagligt naturligtvis, säger informationschefen.

Ytterligare två plan med Vingresenärer lyfte från Umeå respektive Luleå i går kväll. Ving försöker nu kartlägga om ytterligare personer drabbats av matförgiftning.

Publisert: