”Ovanligt oseriöst uttalande”

avKerstin Nilsson

Vitaelab slår tillbaka mot kritiken från Livsmedelsverket

Oseriöst.

Det kallar företaget bakom kosttillskottet Vitaepro Livsmedelsverkets kritik om att produkten är värdelös.

– Om de tycker så borde de ha kontaktat oss för länge sedan, säger Frode Nakkim på Vitaelab.

rasar Frode Nakkim, kommunikationsdirektör på Vitaelab är upprörd över att Livsmedelsverket dömer ut företagets kosttillskott Vitaepro. ”Det är ett övertramp”, säger han.

I går berättade Aftonbladet om kosttillskottet Vitaepro, som har funnits i Sverige sedan 2008 och bland annat marknadsförs av skidlegendaren Stig Strand.

Enligt företaget innehåller produkten förutom krillolja och vitaminer ”några av naturens starkaste antioxidanter”, som ska hjälpa kroppen att hjälpa sig själv.

Gör ingen nytta

Enligt Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket, spelar det ingen roll hur många antioxidanter kosttillskottet innehåller.

– De måste ingå i maten vi äter för att de ska göra nytta.

Det gör Frode Nakkim, kommunikationsdirektör på Vitaelab, upprörd.

– Om det är det officiella uttalandet från Livsmedelsverket är det ett ovanligt oseriöst uttalande. Ett övertramp, säger Frode Nakkim.

”Samma”

Han förklarar att Vitaepro är ett kosttillskott baserat på naturliga antioxidanter, naturliga vitaminer och högkvalitativt Omega 3 i form av krillolja. Han hävdar att det finns flera hundra studier som visar att dessa ingredienser har dokumenterad effekt.

– Det du får i dig via Vitaepro är molekylärt exakt samma antioxidanter som du får i dig när du äter lax och spenat – och det finns inget som säger att det inte skulle ha samma effekt, säger Frode Nakkim.