”Hej snygging, vill träffa dig på fredag”

Av: Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Littorins mejl till ”Ida, 16”

Nakenbild på ung flicka NAKENBILD PÅ UNG FLICKA Littorins nätkontakt ”Ida” publicerar en nakenbild som ska föreställa henne själv. Littorin har haft mejlkontakt med ”Ida”, men inget pekar på att de träffats eller att han förstått vad han kommit i kontakt med.
Nakenbild på ung flicka NAKENBILD PÅ UNG FLICKA Littorins nätkontakt ”Ida” publicerar en nakenbild som ska föreställa henne själv. Littorin har haft mejlkontakt med ”Ida”, men inget pekar på att de träffats eller att han förstått vad han kommit i kontakt med.

Det här är ”Ida”, en av Littorins kontakter på nätet.

Förre arbetsmarknadsministern sexjakt har gjort att han sannolikt ovetandes har kommit i kontakt med både utpressare och personer som kan misstänktas för sexhandel.

Aftonbladets granskning visar att Ida tar betalt för att förmedla sexkontakter med barn.

Inledningsvis är det viktigt att påpeka att ingenting som Aftonbladet funnit tyder på att Littorin förstått vad han varit i kontakt med när han sökt Ida på nätet.

Men uppgifterna visar återigen hur nära Sveriges arbetsmarknadsminister varit avgrunden med sitt högriskbeteende på nätet.

Under Aftonbladets granskning av Littorin-affären har vi upptäckt en misstänkt pedofil- och barnporrhärva. Ett ärende som vi har lämnat över till polisen.

I centrum för härvan finns den person som kallar sig Ida. På ett nätforum beskriver hon sig själv som en nu 16-årig flicka. Hon anger exakt födelsedatum och var enligt detta 15 år när hon hade kontakter med Littorin. Men någon sådan person existerar inte enligt folkbokföringen och Idas verkliga identitet är okänd.

Förmedlade barnporr

Hon publicerar också en nakenbild som ska föreställa henne själv. Personen är uppenbart mycket ung. Hon har också ett flertal profiler på olika sexkontaktsidor. Av dokument framgår också att hon har sålt sex.

Enligt Aftonbladets granskning är hon också inblandad i förmedling av barnpornografi.

Det är fortfarande oklart hur Sven Otto Littorin och flickan har fått kontakt med varandra. Men den 28 juni, nio dagar innan Littorin avgick, skickade han e-post till flickan:

”Hej snygging

Vad kul att prata med dig. Vill träffa dig på fredag. Hör av dig igen, ok? kram P”

Littorin har under flera år haft täcknamnet Peter Andersson för sexkontakter på nätet. Mejlet skickades klockan 01:36 på natten från hans hemliga mejladress Dangerzone2010.

Ingenting tyder på att de någonsin har träffats. Den 10 juli svarar Ida på mejlet, men det kommer tillbaka.

Littorin har avgått och Dangerzone2010 har avregistrerats.

Aftonbladet har förgäves sökt kontakt med Ida.

”Hon e 12”

Det material som vi kommer över i denna fas av researchen är direkt chockerande. Enligt flera dokument som Aftonbladet har tagit del av och som nu är en del av polisutredningen är Ida inblandad i vad som verkar vara förmedling av sexkontakter mellan män och barn.

I flera mejl diskuteras möjligheterna att träffa unga flickor.

I ett mejl skriver hon om ett barn som hon ska få att ställa upp på sex för 1 000 kronor. Själv skulle hon också få pengar för förmedling av sexkontakten.

”Du får ju ine göra illa henne,, ju ,, men kanske lillsyrran till en flyktingtjej som går i min klass. men hon e 12”, skriver hon till en pedofil som hon har mycket kontakt med.

Pedofiler från hela Sverige har vänt sig till flickan för att få tag i barn för sexuella ändamål.

Aftonbladet har nu lämnat all denna dokumentation till Rikskriminalens enhet för it-brott.

Publicerad: