Nya vittnen mot Schürrer

avEric Tagesson, Camilla Sundell

Fem nya vittnen träder fram inför hovrättsförhandlingarna mot Christine Schürrer på torsdag.

Enligt ett kvinnligt vittne har Schürrer hotat att döda barnen flera månader innan morden inträffade.

Kvinnan är en bekant till den i tingsrätten dömda Christine Schürrrer, 32. De träffades på Kreta i augusti 2007 och började umgås på ön.

Enligt vittnet ska Schürrer redan då, sju månader innan Arbogatragedin, ha pratat om att "undanröja" Max och Saga Jangestig.

”Går att undanröja”

– Vi har ett nytt vittne som berättat att hon träffade Christine Schürrer i augusti 2007. Enligt vittnet berättade då Schürrer om sin spruckna romans med Emma Jangestigs sambo. Hon sa att "hennes livs kärlek" levde i en ny relation med en kvinna med två barn. Hon sa sedan att barnen var ett problem som gick att "undanröja", säger kammaråklagare Johan Fahlander till Aftonbladet.

– Vittnet uppfattade det som om hon menade att hon skulle döda barnen.

Dömd i tingsrätten

Det nya vittnet såg en bild på Schürrer i en tidning som rapporterade om Arbogatragedin i oktober i år. Hon kontaktade då den tyska polisen.

Förutom kvinnan har åklagaren kallat ytterligare fyra vittnen till hovrättsförhandlingarna som inleds på torsdag.

Det var i augusti i år som Västerås tingsrätt dömde tyskan Christine Schürrer skyldig till morden på Max, 3, och Saga, 1, samt mordförsök på barnens mamma, Emma Jangestig.

Efter en rättspsykiatrisk undersökning föll domen 14 oktober. Schürrer dömdes till livstids fängelse och kommer att utvisas efter avtjänat straff.

Christine Schürrer har via sin advokat överklagat domen. Hovrättsförhandlingarna inleds på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM