Tre poliser stenade till döds i Kenya

NYHETER

Misstankar om valfusk i presidentvalet

Foto: Valet i Kenya har krävt människoliv.

Våldsamheter och misstankar om fusk präglar presidentvalet i Kenya. Tre poliser uppges ha blivit stenade till döds anklagade för valfusk.

Foto: En kenyansk kvinna röstar.

Presidentvalet i Kenya väntas bli en strid på kniven mellan den nuvarande presedenten Mwai Kibaki och oppositionskandidaten Raila Odinga, uppger nyhetsbyrån AP. Opinionsundersökningar visar på ett dött lopp mellan de båda kandidaterna. Nu kommer anklagelser om fusk i röstningen och med det våldsamheter på platser runt om i landet.

Namn saknas i röstlängderna

Myndigheterna uppger att tre poliser blev stenade till döds av oppositionsanhängare i västra Kenya på valkvällen. Poliserna ska ha anklagats för att vara en del i en konspiration för att fuska i valet.

När Raila Odinga kom till sin vallokal i Nairobi kunde han inte rösta eftersom han namn saknades i röstlängden.

– Det kan inte vara ett misstag. Det har helt klart gjorts med avsikt, sa oppositionskandidaten enligt AP.

Även andra namn ska ha saknats i listorna. Några unga män uttryckte sin frustration över att inte finnas med i registren genom att krossa fönsterrutor.

14 miljoner väljare

Landets 27 000 vallokaler öppnade klockan sex på morgonen lokal tid. Valen gäller presidentposten, över 200 parlamentsposter och över 2000 lokala politiska politiska församlingar. Kenya har 14 miljoner väljare.