Armén går allt längre in i Gaza

”Armén avancerar in i mer urbana delar”

Den israeliska armén går allt längre in i Gaza stad.

Samtidigt rasar en intern debatt i Israels regering om huruvida offensiven ska fortsätta, uppger källor för tidningen Haaretz.

I går uppgav den israeliska armén att reservister satts in i de militära operationerna.

Det israeliska flygvapnet fortsatte att bomba mål på Gazaremsan i natt.

Armén uppger på sin hemsida att över tio mål – däribland vapenlager, smuggeltunnlar och en raketavfyrningsramp – attackerades av flygvapnet i natt.

– Armén avancerar in i mer urbana delar, säger armétalesmannen Avital Leibovich enligt AP.

Flicka, 10, dödad

Palestinska sjukvårdskällor uppger att ett 60-tal människor dödades i går och att majoriteten av de dödade var civila.

Bland annat dödades fyra medlemmar av en familj när deras bostad nära Gaza stad träffades av pansarvagsneld. En 10-årig flicka dödades också i en liknande attack, skriver AP.

Källor nära Israels premiärminister Ehud Olmert uppger för den israeliska tidningen Haaretz att det fortfarande råder oenighet mellan Olmert och försvarsminister Ehud Barak och utrikesminister Tzipi Livni om huruvida offensiven in i Gaza ska fortsätta.

Enligt tidningen argumenterade Livni och Barak under ett möte i går kväll för att avbryta operationen så snart som möjligt, medan Olmert vill fortsätta.

”Inte minskas”

Haaretz skriver att majoriteten av det israeliska säkerhetskabinettet stödjer Olmerts linje och tycker att offensiven ska utvidgas.

– Det tryck vi lägger på Hamas får inte minskas. Den som visar svaghet kommer att förtjäna det internationella samfundets stöd i ungefär tolv sekunder, men det kommer inte att ändra någonting fundamentalt, sa Olmert till det samlade kabinettet på söndagen, skriver Haaretz.

Minst 870 palestinier och 13 israeler har dödats sedan stridigheterna började den 27 decmber förra året, uppgav AP i natt.

Publisert: