Surdeg för matglada

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-08

Vårt dagliga bröd.

Saknar du också lite New York i Stockholm? Hos Albert & Jack kan man låtsas att man shoppar delikatesser på Manhattan. Fast på svenskt vis.

Här vare råg!

Precis på Skeppsbron, med utikt över vattnet och på behagligt avstånd från city, ligger nyöppnade delikatessaffären Albert & Jack, som ska locka stockholmarna med nybakat bröd, mackor, sallader och utvalda delikatesser, som ostar och såser.

När kockarna Christian Olsson och Kristofer Sandström jobbade i New York vande de sig nämligen vid att handla både en vällagad lunch och fin snabbmat i den lokala deli. Det måste vi ha i Stockholm också, tänkte de och öppnade en sådan på Engelbrektsgatan mitt emot Vassa Eggen - moderkrogen där de vanligtvis håller till. Och nu har en ny deli tillkommit, mitt i Gamla Stan.

- Det bli samma utbud där, med bageriet i grunden, speciellt våra surdegsbröd, säger Kristian.

Saluhall i miniatyr

Albert & Jacks är som en saluhall i miniatyr där man kan handla i flera diskar samtidigt. Tonvikten ligger på svenskt och ekologiskt även om man också importerar favoritvaror från USA.

- Såser, nötter och senap. Det är grymma grejer.

Vid sidan av charkuterier och ostar säljs smörgåsar, sallader och ett urval av marmelader, oljor, vinägrar, choklad och kaffe. I delit finns även ett eget kafferosteri.

- Men vårt lantbröd är storsäljaren.

» Här läser du mer om Albert & Jack's.

Caroline Hainer

Allt om Stockholm

» Vill du få full koll? Anmäl dig till Allt om Stockholms nöjesbrev - bara ett klick bort!

Mer bröd!