Presidentvalet i USA 2016

Barack Obamas mormor har dött

Av: 

Maud Cordenius

NYHETER

”Hon var hörnstenen i vår familj”

Dagen före det historiska valet drabbas demokraternas presidentkandidat av en stor sorg.

Barack Obamas mormor har dött av cancer, uppger Sky News.

Mitt i presidentvalskampanjen slutspurt har demokraternas kandidat Barack Obama drabbats av en privat tragedi.

Hans mormor Madelyn Lee Payne Dunham dog på söndagskvällen av cancer, 86 år gammal.

Barack Obama avbröt sin kampanj under två dagar i oktober för att besöka sin svårt sjuka mormor på Hawaii, där han är född.

Han sa då att han ville träffa henne eftersom det var osäkert att hon skulle leva till presidentvalet den 4 november.

Det var också hans mormor ”Toot” som till stor del uppfostrade honom, när den tioårige Baracks mamma arbetade i Indonesien.

Dog fridfullt

Barack Obama gav ihop med sin syster Maya Soetoro-Ng ett gemensamt uttalande på måndagen, när han befann sig i staden Charlotte, i North Carolina:

 – Det är med stor sorg vi meddelar att vår mormor, Madelyn Dunham, har dött fridfullt efter en kamp mot cancer. Hon var hörnstenen i vår familj, och en utomordentligt framgångsrik, stark och ödmjuk kvinna. Hon var personen som uppmuntrade oss och tillät oss att chansa. Hon var stolt över sina barnbarn och barnbarnsbarn och lämnar den här världen med vetskapen om att hennes påverkan på oss alla var meningsfull och långvarig. Vår tacksamhetsskuld till henne går inte att mäta, skriver de.

En privat begravning

– Våra familjer vill tacka alla er som skickat blommor, kort och välönskningar, och böner, under denna svåra tid. Det gav vår mormor och oss stor tröst. Vår mormor var en privat kvinna, och vi vill respektera hennes önskan att ha en liten, privat begravningsceremoni längre fram. Istället för blommor önskar vi att ni ger en donation till någon välförtjänt organisation som arbetar för att hitta ett botemedel för cancer.

ANNONS

Nu har Ellos fyllt på med nyheter online - handla trendsäkert mode till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2016

Trumps USA