13-åriga Sunniva hittad död – norska polisen utreder mord

avMalin Nilsson

Sunniva Ødegård, 13, kom aldrig hem från sin vän.

Tidigt i morse hittades flickan död.

Nu går norsk polis ut med hennes namn och bild och vädjar om allmänhetens hjälp.

– Vi tror att hon har mördats, säger Herdis Traa vid åklagarmyndigheten.

Sunniva Ødegård, 13, hittats död i närheten av sitt hem tidigt på måndagsmorgonen.

Under söndagskvällen umgicks Sunniva med sin kompis och hade kommit överens med sina föräldrar om en tid då hon senast skulle vara hemma. När klockan närmade sig midnatt och hon ännu inte setts till slogs pappan av oro och gick ut för att leta efter henne. En timme senare larmades polisen.

Eftersom polisen, enligt NRK, redan var på plats i Varhaug i samband med en stöld kunde de snabbt börja leta tillsammans med flickans familj och vänner.

Runt 03.10-tiden hittades flickan avliden på en stig i närheten av sitt hem av en vuxen bekant.

Under hela måndagen har området varit avspärrat och på den plats kroppen hittades har kriminaltekniker placerat ett tält.

1 av 7 | Foto: POLISEN

Kripos är inkopplade

Polisen är mycket förtegna om det misstänkta mordet och det var först på måndagseftermiddagen som de gick ut med flickans identitet.

– Som ett led i utredningen vill polisen kartlägga dem som rört sig om området. Därför ber vi alla som varit ute under söndagskvällen och natten till måndag att berätta när de var ute, vad de hade på sig, vem de var tillsammans med, eventuella fordon och all information man kan lämna, säger Bjørn Kåre Dahl vid polisen Sør-Vest.

Kripos, Norges nationella enhet som utreder allvarliga brott, bistår nu med både kriminaltekniker och utredare

Hur och var flickan dött är i dagsläget oklart och kommer därför skicka hennes kropp på obduktion så fort som möjligt.

För att utreda vad som har hänt söker polisen vittnen och under måndagen knackar de dörr i området.

Samlas i kyrkan

Mons Skrettingland som är vice borgmästare för Hå kommun, som Varhaug tillhör, berättar för Dagbladet att de har satt in alla resurser som krävs för de chockade byborna.

Klockan 19 i kväll kommer Varhaugs kyrka hålla öppet för alla som berörs av händelsen. Där kommer även personal från Sunnivas skola finnas.

Har gjort fynd på platsen

Enligt förundersökningsledaren Victor Jensen har polisen gjort fynd på platsen som gör att man utreder flickans död som en allvarig händelse, skriver VG. Trots detta har de ingen uppfattning om vad som kan ha hänt.

– Polisen vet inte vad som har hänt. Fyndet på platsen gör att vi betraktar det som ett misstänksamt dödsfall. Det är fortfarande tidigt i förundersökningen, men vår hypotes är att vi står inför ett mord. Vi är dock öppna för att det kan finnas andra förklaringar, sa åklagare Herdis Trå under måndagens presskonferens enlig Nettavisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge