Efterlyst-profilen Brynolf Wendt död

Publicerad:

NYHETER

I natt gick Brynolf Wendt bort efter en tids sjukdom.

Han somnade in i lugn och ro omgiven av sin familj.

– Trots värmen känner jag att världen har blivit kallare i dag, säger kollegan Hasse Aro som fick beskedet under onsdagsmorgonen, till Aftonbladet.

Brynolf Wendt har gått bort efter en tids sjukdom. Efterlyst-profilen blev 92 år gammal och somnade in i lugn och ro i sitt hem i Halmstad, omgiven av sina nära och kära.

– Vi saknar Brynolf jättemycket, oerhört mycket. Samtidigt är det inte alla som får ha sin pappa i nästan 93 år. Han är bästa pappan, han har gett oss så himla mycket, säger dottern Eva Wendt till Aftonbladet.

Vännen och Efterlyst-kollegan Hasse Aro fick beskedet tidigt under onsdagsmorgonen.

– Trots värmen känner jag att världen har blivit lite kallare i dag, säger han till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: Krister Hansson
Brynolf Wendt.

”Har haft en underbar sommar”

Barnen Eva och Peter uppger för Aftonbladet att Brynolf Wendt har gått bort till följd av ålder och en tids sjukdom. Under sommaren har han mått sämre och haft svårt att gå, men familjen menar att han har haft en bra sista tid.

– Vi har haft en underbar sommar med pappa. Barnbarnet har kört runt honom i rullstolen och han har pekat ut vilka träd i trädgården som ska bort. Vi är väldigt tacksamma att vi fick en så fin sommar ihop.

Efterlysts första programledare

Göteborgsfödda Brynolf Wendts karriär kretsade runt lagboken. Under sitt yrkesliv hann han arbeta som polis i Stockholm, länsåklagare i Halmstad och överåklagare i Göteborg.

Efter att ha gått i pension blev han 1990 den första programledaren i TV3:s Efterlyst. När Hasse Aro blev programledare 1991 klev Brynolf Wendt ner till bisittare.

Tidigare i veckan fick Brynolf höra att Efterlyst ska komma tillbaka.

– Pappa blev jätteglad och sa ”tänk vad häftigt om man fick vara med på det”. Han ville skicka lyckosparkar i baken till Hasse Aro och Robert Aschberg, säger Eva Wendt.

– Hans svärson ringde mig i går för att hälsa från honom. Han hade läst om att Efterlyst ska komma tillbaka, berättar Hasse Aro.

”Vill bli som honom”

Senast Hasse Aro träffade Brynolf Wendt var under Efterlyst 20-års jubileum 2011.

– Brynolf var en extremt varm och härlig människa. När vi jobbade ihop var han en glädjespridare, en riktig mysfarbror. Han var sån jag vill bli som pensionär.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN