Madeleine och Jonas satsar allt på kärleken

avJenny Alexandersson

”Bråkar gör de ju ibland – precis som vi andra”

Foto: Foto: Gustav Mårtensson
har inte valt kyrka Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström tillkännagav sin förlovning i augusti förra året. Men nu kan bröllopet komma att senareläggas. Varken kyrka eller datum är satta ännu.

Deras förhållande har varit både himmel och helvete.

Därför kom frieriet lite som en överraskning.

Men i dag satsar prinsessan Madeleine och Jonas Bergström allt på kärleken.

Jenny Alexandersson.

Madeleine och Jonas fick vänta lika länge som Victoria och Daniel på att få förlova sig. Efter sju år tillsammans känner de varandra utan och innan.

Han vet att hon föredrar te framför kaffe och helst vill läsa tidningen i fred.

Hon vet att han älskar sitt jobb och saknar fotbollsträningen med grabbarna.

Madeleine och Jonas bråkar, älskar, surar, skrattar och har en vardag inte så olik vår egen.

Skillnaden är att Madeleine har en prinsesstitel och att hon och Jonas ständigt lever i offentlighetens ljus.

Paret vet också att när de är osams finns det alltid en risk att tv och tidningar får veta det. För bråkar gör de ju ibland. Precis som alla vi andra.

Därför har det spekulerats vilt om deras relation. Det har pratats om förtroendekriser, problematiska distansförhållanden och ultimatum.

Deras förhållande har haft flera toppar och dalar. När Jonas pluggade på Queen Mary University i London 2005 var avståndet svidande svårt att hantera. Men Madeleine och Jonas kom över krisen.

När det var Madeleines tur att åka utomlands året efter följde Jonas med. När prinsessan praktiserade på Unicef i New York, arbetade Jonas på en advokatbyrå. Det var en fantastisk tid i deras liv. De bodde tillsammans i en lägenhet på Manhattan och gick på stan utan livvakter.

Madeleine har berättat för sina vänner att hon aldrig varit så kär som hon är i Jonas. Hon var bara sjutton år när hon träffade honom första gången. Några år senare blev de ett par och även om de haft konflikter och bråk så är han den viktigaste personen i hennes liv.

Madeleine hade länge hoppats på att Jonas skulle fria, men hon hade ingen aning den om att det skulle komma så snart inpå sin systers förlovning. Men svaret kom direkt: "Såklart jag vill".

Själva bröllopsdatumet är dock inte lika självklart. Paret dröjer med planerna och funderar fortfarande på om de vill ha vinterbröllop eller vårbröllop.

Men har man väntat i sju år så är några månaders extra väntan inte något problem.