Polisen jagar ännu en man

avKarin Östman, Martin Ekelund

Tre tecken på att Elins mördare inte var ensam:
Rösterna Bråket i trappan Stenblocken

här låg hon Vid de här stenblocken hittades Elins kropp. Polisens teori är att det måste ha krävts minst två personer för att kunna begrava kroppen med så tunga stenar. Foto: ROGER LUNDSTEN

GÖTEBORG. Polisen jagar ytterligare en person för mordet på Elin, 27.

Flera omständigheter pekar på att mördaren inte var ensam.

– Det kan ju finnas en eller flera till, säger en polis.

Blev 27 år Elin Krantz mördades natten till söndagen.

I går fortsatte polisen sin kartläggning av Elin Krantz misstänkte mördare. Utredningen är inne i ett kritiskt skede där utredarna jobbar mot en snäv deadline för att hinna samla tillräckligt med bevis. Klockan 15.20 i dag måste den anhållne 22-årige småbarnspappan antingen släppas fri eller begäras häktad.

Analyserar fynd

Bland annat spårar polisen mannens telefonsamtal, kartlägger hans umgängeskrets och analyserar de fynd som tidigare gjorts i hans lägenhet och på platsen där Elins kropp hittades. Men inga förhör hölls med honom i går – de är uppskjutna till i dag.

– Polisen jobbar väl med andra utredningsfrågor antagligen, säger advokat Claes Östlund.

Samtidigt kvarstår mysteriet runt en eventuell andra gärningsman. Flera omständigheter pekar på att mördaren inte varit ensam.

Kvällen då Elin försvann gjorde hon ett sista desperat försök att slå larm. Enligt uppgift till Aftonbladet försökte hon ringa upp det första numret på sin telefonlista. Men vännen låg och sov och svarade inte.

Därefter ringde telefonen av misstag upp samma nummer ytterligare två gånger och spelade in meddelanden på mannens telefonsvarare. Där hörs Elin skrika på hjälp medan två mansröster talar i förgrunden.

Enligt uppgift ska Elin ha varit delvis begravd under flera stora tunga stenar. Polisens teori är att det måste ha krävts minst två personer för att gömma kroppen på det viset.

Spring i trapphuset

En av den misstänkte gärningsmannens grannar har dessutom vaknat av en livlig diskussion mellan två personer utanför porten till huset. Samt hört spring i trapphuset vid fyra–fem på morgonen. Men grannen är osäker på om det var mordnatten eller dagen före.

Enligt uppgift till Aftonbladet är polisen på jakt efter ytterligare en person som de vill höra upplysningsvis.

– En man sitter anhållen men det kan ju finnas en eller flera till, säger en polis Aftonbladet pratat med.